| Featured

Montferland – Natuurmonument

Montferland heeft met het Bergherbos 1 van de mooiste natuurmonumenten van Nederland in huis. Een waar fiets- en wandelparadijs. De Parel van Gelderland.

De buitengewone mooie natuur in Montferland

Ontdek de prachtige korenvelden die in glooiende akkers rondom het Bergherbos te vinden zijn.

Soms is een akker zo mooi dat je niet anders kunt dan hem vast te leggen op de gevoelige plaat. Bezoek daarom Montferland in Beeld – Korenbloem om te genieten van de korenbloem.

De korenbloem

Is het symbool van de marketing campagne van Montferland.

Bergherbos foto verhaal van Arjan Uitenboogaart – 

De lucht is een beetje vochtig door de regen van de dagen ervoor. Rijdend over de lange bomenlaan richting Hotel Montferland, zie ik de zonnestralen al door de wegtrekkende dauw schijnen. Het beloofd een mooie dag te worden. Ik parkeer de auto voor de oprijlaan aan de voet van de heuvel bij Hotel Montferland, pak mijn camera en statief en ga het bos in. Ik loop over het bospad met de zon in mijn rug. De kleuren zijn op dit tijdstip in combinatie met de opkomende zon prachtig. Door de droogte van de afgelopen maanden lijkt het wel een beetje op de herfst. Ik kijk even achterom en zie de dauw verdampen door de warmte van het zonlicht. Ik zet mijn statief neer, focus op het bospad en zie de overweldigende, bijna magische kleurenpracht.

Hier ben ik voor gekomen..